Botol kaca

Coca Cola Malaysia Botol Baru

Sekadar perkongsian dengan pembaca, sebenarnya duacongkak bukan seorang kolektor tegar atau memiliki koleksi yang banyak tentang Coca Cola, hanya sedikit sahaja dalam koleksi dan pengumpulan sekadar termampu apa yang ada. Diluar sana ramai yang mempunyai barangan keluaran jenama tersuhur ini samada dari dalam negara atau pun luar negara. Bila melihat koleksi rakan rakan diluar sana terasa diri ini amat kecil sekali malah akur sahaja apa yang mereka ada.

Dalam hati terfikir…# kenapa tidak mula kumpul lebih awal? #

Apa pun semuanya tidak ambil kisah, apa yang ada pun sudah memadai dan bukan mahu bermegah cuma memadai sebagai menanam sedikit minat serta membuang sedikit masa yang terluang. Untuk mengejar seperti apa yang orang lain ada rasanya sudah terlambat, juga memerlukan modal yang besar.

DSC_0620a

Berbalik semula dengan botol Coca Cola yang terbaru ini, selama ini duacongkak hanya melihat botol kaca ini didalam iklan tv dimana penerjun bertali dari tempat yang tinggi menyambar botol kaca Coca Cola dan semasa melantun naik, penerjun tadi menogak airnya. Hanya itu sahaja yang dapat dilihat dan mungkin tidak merasa untuk memiliki botol kaca itu. Entah apa nasib baru baru ini, duacongkak boleh terjumpa disebuah restoran yang menjual air Coca Cola dalam botol kaca, selama ini hanya boleh didapati dalam botol plastik sahaja. Tanpa berlengah terus sahaja bertanyakan pada pekerja direstoran itu samada Coca Cola ini dijual dengan botolnya sekali atau tidak, jawapan yang diterima agak baik bila diberitahu yang ianya dijual tapi kena ada tambahan harga. Apa lagi…terus minta lima botol sebagai permulaan dan bila buka peti sejuk dapati ada lagi botol kaca selain dari Coca Cola iaitu dari jenama Fanta dan juga Sprite botol hijau.

* Boleh lihat seperti dalam gambar bawah.*

DSC_0623a

Botol kaca sudah ditemui dan kini masih menunggu set Coca Cola dalam tin seperti gambar dibawah ini. Baru ditemui tiga siri dari tujuh kesemuanya. Siri tersebut iaitu seperti yang anda lihat #fuyoh, #lenglui dan satu lagi yang sudah ditemui #beb. Masih ada empat siri lagi yang belum kelihatan atau pun mungkin sudah terlepas pandang iaitu #macha, #bestgiler, #syoknya dan #terrornya. Semua ini keluaran untuk peraduan # chup! refresh lah dengan Coca Cola #

DSC_0621a

Gambar bawah adalah dari tiga jenis air minuman dari botol kaca yang terbaru dikeluarkan dalam edaran. Cepat sambarrrrr!

DSC_0624a   DSC_0623a1    DSC_0623a3

Bukan nak menunjuk, cuma syiok tengok

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s