Selamat Berpuasa.

Bismillahirrahmannirrahim

Assalamualaikum….

Kepada semua pengunjung tetap, pembaca, pelayar blog, peminat, pengumpul, sahabat, rakan rakan, berpangkat, bangsawan, hartawan, tidak kira yang kenal atau baru kenal atau yang hanya kenal dalam blog atau dalam muka buku atau dimana sahaja terutama Muslimin dan Muslimat, alim dan ulamak, ustad atau ustazah, imam dan makmum, bilal dan noja, pemimpin pemimpin umat Muhammad SAW.

Dimalam yang mulia ini di awal Ramadan 1434 Hijrah seluruh umat Islam menyambut bulan yang mulia di bulan puasa dengan bermulanya solat Terawih pertama, duacongkak ingin melafazkan selamat berpuasa untuk seluruh umat Islam dan sama samalah kita berimarah dan perbanyakkan pahala dengan Ibadat yang telah ditetapkan Allah. Banyakkan bersedekah, beramal, membaca Al Quran, berzikir, bertahmid, berightifar dengan penuh keikhlasan. Jangan lupa kewajipan dengan membayar zakat dan fitrah kerana sesungguhnya kita amat beruntung dan amat bertuah kerana Allah memberi peluang kepada kita untuk bersua lagi dibulan yang mulia ini.

Berkesempatan dengan ini juga duacongkak ingin mohon kemaafan kepada sesiapa sahaja tidak kira dimana berada, sekiranya duacongkak ada melakukan sebarang kesilapan secara sedar atau tanpa disedari, sepuluh jari disusun memohon ampun dan maaf dari hujung rambut hingga kehujung kaki, dan sekiranya diantara kita ada sebarang kesilapan, duacongkak dengan penuh keikhlasan memaafkan sesiapa sahaja yang tersasul atau tersilap samada tutur kata, perbuatan atau apa sahaja pada diri ini maka, duacongkak sudah maafkan dan menganggap ianya hanyalah gurauan sahaja diantara kita.

Selamat Berpuasa Semua termasuk diri ini dan seisi keluarga.

Advertisements

1 Comment

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s