Dua dalam Satu (1)

Duit Gantian dan duit RADAR

 

 

Duit gantian dengan Prefix ZD 4 8 6 5 6 8 4. Sebelum ini sudah banyak duacongkak lihat duit gantian dengan prefix ZD dan juga ZE, semuanya tidak dikumpul disebabkan terlalu banyak di pasaran. Boleh dikatakan setiap hari pasti menemui kedua dua Prefix ZD dan ZE, Hanya yang betul betul dipilih saja yang disimpan untuk dijadikan koleksi contohnya bagi duit gantian ini, yang pertama tiba untuk simpanan. Prefixnya termasuk juga dalam koleksi duit radar. Jarang kita jumpa walau pun banyak diluar sana.

Apa pun simpannnnn…dulu.

 

4 Comments

  1. habis cam mane dgn duit rm 10,sebelum keluaran terbaru,mempunyai tandatangan aisyah dibawah bank negara malaysia,bkan seperti kebiasaan yg terletak dtepi cetakan rm10,boleh dkatakan yg tandatangan itu terletak dibelakang no siri,apabila dilihat melaui muka cetakan no siri…

    • assalam tuan bujang hbj.

      untuk siri yg tuan maksudkan dgn duit kertas tanda tangan oleh ” Aishah ” sebenarnya adalah TT gabenor BNM ke 5 Tan Sri Ali Abul Hassan atau AAH. Terdapat 2 siri TT AAH ini dimana 1 dibahagian tepi n 1 lg dibahagian tengah, TT tepi bermula dr Gabenor BNM ke 4 Tan Sri Dato’ Ahmad Bin Mohd Don.

      harap maklum…TQ kerana sudi melihat koleksi sy yg indah khabar dr rupa..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s