Sikit Error…

Note RM 50 yang mengalami sedikit Error pada bahagian nombor prefix.Mungkin bagi pendapat kolektor lain, apa yang hendak ditunjukkan kali ini tidak menarik. Bagi duacongkak, walau pun sedikit tapi cukup bermakna kerana bukan boleh ditemui setiap kali kita memegang duit.

Kita lihat dulu bahagian depan duit yang dikatakan error itu. Normal…

 

Kita lihat pula contoh duit yang biasa kita guna setiap hari. Lihat kedudukan nombor prefix yang berada dalam kotak sebagai contoh. Kebiasaan kita lihat kedudukan Prefix dicetak tengah tengah seperti yang tertera dalam gambar. Cuba lihat sendiri contoh duit yang ada ditangan. Sama kan…

Jom kita tengok pula duit yang satu ini.

 

Cuba lihat kedudukan nombor prefix duit ini pula… Ternyata kedudukannya lari sedikit dari yang biasa kita lihat. Nombornya lari lebih kekanan hingga hampir mencecah border pada garisan. Nak dikatakan ERROR mungkin tidak tapi kalau mahu dapatkan sekeping begini rasanya…amat sukar juga. Bukan boleh buat sendiri.

Tujuan dikeluarkan adalah semata mata mahu berkongsi pendapat sebab ramai otai otai diluar sana lebih memahami kedudukan duit Error yang sebenarnya.

Apa pun simpannnnn…dulu.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s