50 sen bintik2

Item yang dimuatkan dalam blog kali ini tidak begitu menarik, sekadar suka suka untuk disimpan saja. Bila lihat pada tajuk macam best tapi hakikatnya, sebab rajin duduk depan  komputer bila tak ada kerja, muatkan saja apa yang terasa.

   

 

Kali ini mahu beri istilah apa pun tidak tahu sebab, kedua dua belah muka syiling ini berbiji biji dengan metal bagaikan direnjis. Syiling ini dimasukkan dalam holder kerana tidak mahu bercampur baur dengan syiling lain…nanti hilang tanpa dapat dikesan lagi. Nak kata error tidak pasti tapi sekadar suka suka saja…

Tahun depan 2012 kemungkinan syiling akan bertukar wajah dengan siri ketiga. Khuatir BNM akan tarik balik siri 1 dan 2 dari edaran maka bertambah sukar untuk ditemui lagi.

Apa pun simpannnnn…dulu.

2 Comments

  1. bro…sy jg ada simpan…cba try bintik2 tu di tekan….apa yg terjadi..sy punya, lepas ditekan bintik tu tertanggal dan meninggalkan kesan kekuningan.syak sy coin ni coin palsu laaaa…tpi ttp saya simpan jg

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s