9) Setem China

Bendera China.

Setiap negara boleh dikatakan kesemuanya mengeluarkan Setem dengan bertemakan Negara masing masing. Begitu juga degan Negara China, Pernah mengeluarkan Setem yang berbentuk bendera. Cuma tidak pasti bila dikeluarkan kerana info untuk setem ini tiada. Bagi duacongkak hanya mengumpul dan menyimpan saja dan tidak pula mencari infonya…jangan marah.

Setem setem ini disimpan hampir 10 tahun didalam album dan tidak pernah dibuka hinggalah muncul blog, baru semua album dibongkar. Dari terbiar dalam album tiada siapa yang lihat lebih baik dimuatkan dalam blog. Sekurang kurangnya koleksi yang ada dapat dilihat orang dan menjadi kenangan untuk jenerasi duacongkak sendiri juga peminat peminat.

 

Setem bendera ini mungkin tidak cukup setnya dan duacongkak sendiri tidak pasti berapa jumlah kesemua sekali. Hanya 6 siri saja yang ada dalam simpanan dengan setiap satu nilai berbeza. Kesemua setem ini telah diguna pakai dan dimatikan. Bagi pengeluaran yang berikut baru duacongkak keluarkan koleksi siri setem yang baru dan belum diguna.

 

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s