RM50 ZD

Replacement notes RM50 ZD

Nak jadi cerita, semasa mengeluarkan duit dari ATM…untuk kali kedua, setelah keluaran pertama memperolehi duit RARE. Duacongkak tersentak bila dapati duit tersebut Prefix ” ZD “ Sedangkan dalam bank hanya baki RM101.00 saja lagi. Mungkin dengan hanya keluarkan RM50 sudah cukup untuk buat belanja dan stand by lagi RM50 sementara tunggu gaji. Rupanya bila keluar kali kedua pun Prefix menarik…hmm, terpaksalah duacongkak pendamkan dan bawa balik serta simpan dalam koleksi terlebih dulu…

pic 1

 Bahagian depan siri 11

Prefix ZD

 ZD 0595590

Nombornya pun sudah hampir dengan nombor Radar…baru kena fikir 10 kali…nak belanja atau simpan. Hehe..ambil keputusan nekad, simpan je dulu. Bukan senang nak jumpa kalau tak ya ya…

Soal duit belanja..filir kemudian. Lagi pening bila hari selasa ini 21/06/2010 setem sempena 125 Tahun Keretapi Tanah Melayu pula keluar…DUIT LAGI…COBAAN…

Hmmm..belasah card credit lerr…!!

resit ke 2

 Cuba lihat tarikh dan waktunya…hanya selisih 1 minit saja. Nasib baik baki RM50 tidak dapat keluar…Jika tidak, sudah pasti kena cucuk lagi. Entah apa pula yang dapat…

COBA Annnn….

Amacam..!!

 

2 Comments

  1. salam,mcm sab ni bujang boleh lah puasa jika berlaku mcm tu…
    tpi nasib baik nazri ada kad kredit.
    tpi kira untung lah dpt error rare dan juga replacement note ZD sekaligus.
    simpan baik2…jika x mau,bgi kt sab je…hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s