WAU…!!! erroRla,RaRe…

 

Layang layang terputus talinya…

Siapa yang tahu berkaitan dengan layang layang atau pun wau bagi sesetengah tempat. Tentu sekali ramai yang sudah tahu tentang ini…dan blog ini juga bukan hendak cerita  berkaitan Pesta layang layang di Pasir Gudang Johor yang setiap Tahun ada pertunjukan pertandingan dan pamiran.

Blog ini dilahirkan semata mata hendak memenuhi masa lapang dengan kumpul koleksi. Dengan itu semua seharusnya tahu bahawa layang layang yang dimaksudkan itu sudah pasti ada pada duit syiling Malaysia dengan nilai muka 50 sen.

Pic 1

 Cuba lihat dua keping syiling ini (Pic 1) dengan nilai 50 sen setiap satu. Kelihatan kedua duanya hampir selari dan tegak. Kedua dua syiling ini ditempa pada Tahun 2005

Pic 2

 Cuba lihat pula Pic ke 2 yang ada gambar layang layang ini pula. Betulkah kedudukannya..? Duacongkak tidak ada kerja hendak terbalikkan kedudukan syiling ini semata mata mahu lihat layang layang tersebut menjunam ketanah.

Untuk pengetahuan semua…sebelum ini sudah ada bloger bloger lain yang memiliki bentuk yang sama dengan apa yang dilihat. Harap bloger yang dimaksudkan tampil…hehe. Duacongkak tidak copy yang anda punya…K. Kalau Kopi O sekali sekali minum juga, kalau Kopiko jarang sekali.

Wau nak makan cacing.

Layang layang terputus talinya.

 

11 Comments

  1. waa ni pun dah kira menarik untuk dikumpul ni .. tp setakat ni tak tau lagi cara efektif cmne nk cari wau terbalik ni . penat la nk terbalikkan satu2 .. sepuluh keping je da bosan . hehe. ade lebih boleh la kita tukar2 ya

  2. hehe btol2 . ade skali tu aku belek2 syiling .. start kul 1 pagi . eh dah azan subuh ? xprasan leka . tp time tu cari yg low mintage je la cm 20sen 1994 50sen 1995 etc . hehe . yg ni kne check 50 sen pastu terbalikkan .. wah boleh cramp jari . hehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s