Piala Thomas/Uber 2010

 

Detik 12.00 malam 11/05/2010 marilah bersama kita mengulangi lipatan sejarah dimana pada tarikh yang sama 11/05/2000, Negara kita menganjurkan Piala Thomas/Uber di Stadium Putra Bukit Jalil.

SISIPAN BERITA PIALA THOMAS 2010

Seperti semua sedia maklum, Negara kita sedang bertarung untuk merebut kejuaraan Piala Thomas/Piala Uber 2010. Kali ini Malaysia menjadi tuan rumah Kejohanan yang berprestij yang mana kali terakhir Negara kita menjadi tuan rumah pada Tahun 2000.

Berita Harian bertarikh 10/05/2010 mengeluarkan berita kejayaan pertama Malaysia setelah pihak lawan dari negara Nigeria gagal hadir atas sebab masalah penerbangan. Dengan itu Malaysia telah mendapat kemenangan percuma…

” keratan BH “

 Kegagalan pihak lawan menghadirkan diri dalam perlawanan pertama ini membuatkan skuad Malaysia diisytiharkan sebagai pemenang dengan kedudukan 5-0. Namun begitu skuad Negara akan terus memperjuangkan nasib apabila bertemu dengan skuad dari Negara Jepun pula. Semoga Skuad negara dapat memberi kemenangan kali kedua dan terus mara untuk mengulangi kejayaan pada Tahun 1992 setelah Tahun 2000 gagal.

MALAYSIA BOLEH 2010…

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s